'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Tuesday, December 15, 2009

Kandia - Black (Ciocolata cu dragoste)

Am ajuns si la reclama mea preferata. Motive pentru aceasta preferinta? Background-ul sonor, culorile, abilitatea spot-ului de a atinge un numar mare de simturi, motivele prezente.

[La televizor ati putut urmari numai varianta cenzurata, insa youtube ofera varianta completa a spot-ului. Reclama Kandia full]



Ce-mi place la aceasta reclama este faptul ca este senzuala fara a fi vulgara. Desi prezinta un act sexual, impresia lasata este totusi una lipsita de orice nuanta pornografica.

Cuplul prezentat vine ca o completare a sloganului "Ciocolata cu dragoste", cei doi reprezentand perechea de indragostiti care isi manifesta sentimentele, creand o armonie delicioasa intre ei. Sugestiile la ciocolata sunt nenumarate: de la culoarea si textura asternuturilor, care ne amintesc de senzatia catifelata a unei tablete de ciocolata, pana la scenele ce contin bucati din procesul de fabricatie a ciocolatei. Miscarile cuplului sunt asemanate aproape perfect contopirii ingredientelor din ciocolata (fructe, caramel, alune). De asemenea, este de remarcat faptul ca la inceput ea este alba, el este negru (ciocolata cu lapte), pentru ca la sfarsit el sa devina alb.

Intreg spot-ul este axat pe satisfactie. Satisfactia pe care o obtine consumatorul de ciocolata Kandia, evident. Se pune accent pe catifelarea si intensitatea gustului, pasiunea cu care este fabricata ciocolata, finetea si gustul ales al acesteia, precum si senzatia dominanta de satisfactie. In videoclip, aceasta este subliniata de gestul final al femeii de a gusta ciocolata de pe gatul barbatului, gest care desavarseste jocul simturilor la care am asistat.

Melodia este una cu totul si cu totul speciala, Beautiful de la Mandalay venind sa intregeasca tabloul senzual construit de o poveste pasionala a unui cuplu desfasurata simultan cu procesul de fabricatie a ciocolatei. O reclama de nota 10 in opinia mea!

2 comments:

Anonymous said...

da.. pasiunea ta pentru reclama asta este bine cunoscuta, sugar puss. I remember. BTW why did you never tell me you had a blog?

Mia Cinnamon said...

I didn't have one till...October, I think...and it's all crap, so...