'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.Monday, December 7, 2009

Pentru cei carora le plac reclamele

"Am o colectie de spoturi in inima mea. Valoarea lor nu sta in numarul de premii luate, ci in puterea lor de a-mi mentine treaza dragostea pentru ceea ce fac. De cate ori imi pierd reperele valorii sau simt ca obosesc, ma uit la ele. Si ele imi reamintesc, fiecare in felul sau, perfectiunea.

Unul din aceste spoturi este“ Entierro”, in engleza tradus “Funeral”. Inmormantarea, deci. Este un spot semnat de Coca-Cola cu o franchete si un curaj care, la prima vizionare, m-a lasat fara cuvinte. Desi saizeci de secunde suntem martorii unei procesiuni funerare, acest spot ne spune un singur lucru: Viata e frumoasa! Traieste din plin, fa-ti prieteni, iubeste si bucura-te de viata!E un spot intelept ca un batran tibetan, dar tanar si plin de culoare ca un dansator de samba. Are forta unui campion de box, dar si eleganta unui scrimeur. Este un spot cald, frumos in adevaratul sens al cuvantului, cu o coloana sonora care-l ridica, un spot la care te uiti cu placere si a doua suta oara.

Si, cum o reclama cu un mesaj atat de onest nu putea cuprinde corporatisti imbracati business si tineri intreprinzatori privindu-si increzatori viitorul, personajele fac deliciul privitorului prin naturaletea cu care-si reprezinta categoria - surori de caritate, cantareti de jazz, rockeri, acrobati si supereroi.

De fapt, in acest spot joaca intreaga lume. Si, desi in ciuda abundentei de rosu, brandingul accentuat nu supara deloc, cumva, mi se pare inutil. Si asta pentru ca, o data ce ai spus cu atata curaj “traieste din plin!”, ai spus, de fapt, “Coca-cola”!

Autor: Adela Dan - Senior Copywriter McCann Erickson Romania"

Sursa: http://www.webpr.ro/stiri-publicitate-6685642-coca-cola-entierro-funeral.htm

Am postat acest articol dedicat reclamei Coca-Cola pentru ca mi se pare un lucru atat de placut sa vad oameni care apreciaza cu adevarat arta publicitatii, care recomanda si altora sa vizioneze astfel de mici opere inaltatoare care se ascund sub invelisul unei simple reclame Coca-Cola. Imi place felul in care este privit acest spot publicitar din punctul de vedere al Adelei Dan, imi place sa observ cum evidentiaza mesajul transmis unei lumi intregi, imi place cum, pana la urma, indeamna oamenii sa traiasca din plin clipa.

No comments: