'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Saturday, December 5, 2009

Stii ca vine Craciunul atunci cand...

...vezi reclamele Coca-Cola de sarbatori la televizor.



Ne-am obisnuit, de-a lungul anilor, sa asteptam cu placere imaginea camioanelor cu Coca-Cola mergand pe drumul inzapezit si sa auzim glasurile de pe fundal care ne anunta "Sarbatorile vin!". Reclamele de sarbatori de la Coca-Cola aduc acel entuziasm, acea bucurie, acele fete zambitoare specifice sarbatorilor de iarna. Toata lumea canta si se bucura de venirea iernii si il asteapta pe Mos Craciun.

Prima reclama Coca-Cola in care au aparut camioanele:





Mos Craciun a aparut pentru prima oara in reclamele Coca-Cola in 1931. Artistul care ni-l prezinta pe Mos Craciun asa cum il stim de copii este Haddon Sundblom, care l-a desenat dupa infatisarea unui prieten apropiat. Coca-Cola se spune ca a ajutat la formarea imaginii lui Mos Craciun pe care o avem noi astazi. Culorile hainelor sale reflecta intr-adevar culorile companiei Coca-Cola, rosu si alb.



Prima reclama Coca-Cola in care apare ursul polar a fost realizata in 1993.



De atunci, au mai aparut alte cateva reclame cu ursii polari, care fac referinta la importanta familiei si a unitatii acesteia in perioada sarbatorilor. Cei mici sunt si ei de-a dreptul fascinati de pufosii ursuleti jucausi care beau Coca-Cola. Astfel, compania tinteste catre un segment extraordinar de important al pietei, copiii. Crescand cu Coca-Cola, compania mizeaza pe pastrarea lor in rolul de clienti fideli pentru restul vietii.



Coca-Cola are, dupa parerea mea, cea mai frumoasa istorie in ceea ce priveste campaniile de promovare si reclamele. Intotdeauna mesajul este clar, iar povestea are un farmec aparte care ne face sa ne simtim voiosi si mai legati unul de celalt. Sa aveti toti un Craciun magic! Sarbatori fericite!



Pentru mai multe detalii consultati http://www.thecoca-colacompany.com/heritage/ourheritage.html

No comments: