'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Thursday, December 17, 2009

Opel - o poveste urbana



Bittersweet symphony, o melodie urbana. Opel, o masina la fel de urbana. Reclama aceasta m-a atras prin dinamism, prin inovatie, prin creativitate extrema. Ni se desfasoara inaintea ochilor povestea Opel, vazuta de istorici (scenele cu modelele Opel de la cel mai vechi la cel mai nou - 10 generaţii şi 21,5 milioane de unităţi vândute ), dar si de oameni (tineri care traiesc povesti urbane, copila care viseaza la o masina). Masinile Opel, ni se spune, ar fi primit distinctii remarcabile precum “Cea mai buna masina a anului 2009” (Opel Insignia) si “Cea mai buna marca nemteasca de masini”. Ce percepem noi? Masini de inalta calitate, sigure, cu un design potrivit oricarui gust si un spot publicitar urban, atragator si motivant. Si, asa cum ne sugereaza si imaginea finala, Opel da pulsul orasului.

***

Reclama pentru noul Opel Astra este un cadru destul de bine ales pentru prezentarea noului model.



Totul se deruleaza ca o poveste de actiune, cu tot ceea ce include asta: protagonisti in costume, o femeie fatala, un cazino, masini negre si o misiune clara. Misiunea Opel este sa atraga printr-un design simplu, sport, printr-o masina sigura, inteligenta, complet echipata pentru orice “misiune”. Desi tinde catre un cliché, mi se pare ca scoate foarte bine in evidenta posibilitatile oferite de noul autovehicul. Chiar si site-ul special conceput pentru noul Opel Astra este menit sa fascineze si sa atraga (potentialii cumparatori de automobile sau doar amatorii de publicitate): Noul Opel Astra

***

Mai exista inca o reclama care mi-a atras atentia si anume una interzisa : )) Funny, la obiect si binecuvantata cu toate elementele clasice care nu dau gres niciodata in materie de spot-uri pentru masini (o masina, evident, viteza, un sofer elegant), reclama este interesant de urmarit.



Iar faptul ca a fost interzisa nu face decat sa fie transmisa si vizionata si mai mult decat daca nu ar fi fost “banned” (transmitere sprijinita de cei ca...mine, prin astfel de postari sau articole).

No comments: