'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Sunday, April 4, 2010

The art of progress

Am vazut From Paris with Love de curand. Mi s-a parut doar un alt film de actiune de duzina. Desi cei 2 actori principali, John Travolta si Jonathan Reys Meyers, pareau sa promita ca filmul merita cu adevarat vazut, per total a fost dezamagitor. As fi ipocrita sa spun ca nu mi-a placut Travolta (si aici, dar si in "The Taking of Pelham 123") sau anumite efecte speciale din timpul asalturilor. Nimic din toate astea nu-mi schimba insa parerea proasta despre film.


Totusi, exista un episod din productie care mi-a gadilat simturile si m-a facut sa visez [la Paris] din nou. Nu, nu strazile inguste, nici cladirile vechi, limba franceza nici atat. Gratia miscarilor si torsul lin al unui Audi A8. Asta a fost. Ni se prezinta masina in toata splendoarea ei urmarind un Volvo pe o autostrada. Unghiurile din care a fost filmata mi se par excelente pentru a putea admira impecabilul design al masinii, interiorul extrem de spatios si comfortabil si abilitatea divina de a fi controlata la milimetru. Imi imaginez cum e sa-i simti textura volanului in maini, vibratia acestuia la viteza aceea uluitoare si sunetul seducator al motorului atunci cand soferul apasa neindurator pedala de acceleratie. Pulsul iti creste odata cu acul turometrului si reusesti sa respiri odata cu trecerea automata a acestei minunatii intr-o treapta superioara de viteza din cele 8 disponibile.


Poti vedea cu adevarat ceea ce specialisti au numit 'Audi pre sense', un fel de al saptelea simt. O camera video scaneaza drumul din fata dumneavoastra. Aceasta este integrata in oglinda retrovizoare, cel mai inalt punct din interiorul unui automobil si are o viteza de redare de 25 de imagini pe secunda, cu o rezolutie care pana acum nu a fost disponibila in industria automobilistica. [informatii de pe site-ul www.audi.ro]


Daca in Romania, masina isi va face aparitia abia luna aceasta, putem totusi sa stam in fata ecranului si sa urmarim cu rasuflarea taiata cursa splendida facuta de mica bijuterie a industriei automobilistice. 


Campania publicitara este si ea pe masura masinii: bazata pe o idee simpla, cea a dezvoltarii/progresului prin tehnologie, cu o succesiune armonioasa de scene ce evidentiaza etapele acestui proces (de la schite la proiectarea software-ului), o coloana sonora ascendenta, explozia de muzicalitate suprapunandu-se clipei prezentarii rezultatului final: Audi A8. Restul e arta, cuvintele mele ar fi de prisos.


No comments: