'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Friday, April 16, 2010

What else?

Imi plac reclamele Nespresso. 'What else?', ca sa fiu in concordanta cu faimoasa replica a lui George Clooney.



De ce imi plac? Simplu, fiindca sunt simple! E adevarat, exista o nota substantiala de lux si de eleganta in toate, de la mobilier, la costumul purtat de binecunoscutul actor si chiar in gesturile acestuia. Simplitatea si umorul subtil al dialogurilor mi-au incantat urechile, in timp ce secventele video centrate pe producerea Nespresso m-au facut sa poftesc la capsulele acelea divine. 


De departe, aceasta din 2009 este cea mai buna, cea mai simpatica, cel mai placut de vizionat:



Insa, nimic nu este perfect. Cea mai recenta reclama Nespresso din 2010 ma dezamageste. Pastreaza ironia replicilor, ca si in celelalte reclame, costumele elegante, totusi e parca prea lunga si parca prea lipsita de sens. De acord, am priceput mesajul transmis, nimic nu se compara cu Nespresso. Dar exista o discrepanta vizibila intre acest mesaj si limita atentiei unei persoane. Sunt prea multe pauze, care ar fi trebuit sa exprime ceva, dar, in opinia mea, nu fac decat sa-i plictiseasca oarecum pe cei ce o vizioneaza. Oamenii in general au o limita a atentiei indreptate catre reclame, iar aceasta o depaseste clar. Admitand ca publicul ce o urmareste are o anumita educatie si un anumit statut care ii confera beneficii financiare substantiale, cei care cunosc produsul il cumpara fara sa fie necesara stimularea lor prin reclame, iar cei care vor sa afle despre produs nu pot afla nimic din spotul de fata. Informatiile cu privire la produs nu abunda in niciuna dintre reclame, dar in aceasta nu se regaseste nicio informatie utila, ceea ce ar trebui sa contina fiecare spot. 




In concluzie, va recomand sa vizionati campaniile publicitare Nespresso daca va plac detaliile fine, conversatiile ironice si "witty" si, evident, daca sunteti fan George Clooney. De aparat si capsule nici nu mai vorbesc. 

P.S.: George Clooney savureaza intotdeauna o capsula aurie Nespresso (adica Finezzo Lungo, o cafea aromata cu note subtile de iasomie, de intensitate 3 pe o scara de la 1 la 10) :)


No comments: