'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Monday, April 19, 2010

They'll call me freedom, just like a wavin' flag

As vrea sa va spun o poveste.

In 1965, un pusti camerunez in varsta de 13 ani se inscrie intr-un club de fotbal din Douala, Camerun. Numele lui este Roger Milla.

In 1990, el inscrie 4 goluri la Campionatul Mondial, ajutandu-si tara sa ajunga in sferturile de finala. Avea 38 de ani, varsta la care majoritatea fotbalistilor se retrag. 

Pentru a sarbatori, a inceput sa danseze pe terenul de fotbal, gest care a revolutionat pentru totdeauna felul in care jucatorii isi exprima bucuria.


*

FIFA World Cup, campionatul mondial de fotbal, va avea loc in aceasta vara in Africa de Sud. De aceea, Coca-Cola, sponsor al evenimentului, a introdus o noua campanie publicitara care continua seria de campanii optimiste si pline de viata ale companiei. Intregul material este dedicat lui Roger Milla, realizarii lui si tuturor fotbalistilor care isi celebreaza victoriile prin gesturi populare.

De asemenea, este un mesaj adresat tuturor, prin care compania stimuleaza oamenii sa iasa in evidenta, sa reuseasca in viata si sa traiasca din plin. Felicitari firmei Coca-Cola pentru acest spot, ma declar impresionata de puterea imensa a sentimentelor si ideilor transmise!

Imnul FIFA World Cup 2010, care este si coloana sonora a campaniei, ii apartine unui cantaret somalez, K'naan. 

When I get older,
I will be stronger
They'll call me freedom
Just like a wavin' flag.




No comments: