'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Friday, January 7, 2011

Want you to make me feel like...

De data asta as vrea sa comentez un videoclip al unei melodii, m-am cam saturat de spot-urile publicitare. (Da, cine s-ar fi gandit ca voi ajunge sa spun asa ceva?) Melodia in sine nu este o capodopera muzicala, e doar placuta, comerciala, populara. Artista, la fel. Voce draguta, promovare intensa, caracter puternic.

Este vorba despre "Only girl (in the world)" - Rihanna. De ce imi place acest videoclip mai mult decat altele? Datorita culorilor. Si da, aici ma influenteaza enorm perspectiva fotografica. Tot videoclipul este sufocat de culori puternice, contrastante, supra-saturate. Iarba e roz, cerul portocaliu, stancile bleumarin si as putea continua. Cu toate astea, atmosfera este una paradoxal de lejera, in mare masura datorita hainelor vaporoase si delicate pe care le poarta Rihanna, dar si datorita gesturilor ei feminine.

De fapt, tot videoclipul este unul deosebit de feminin. Scenele slow-motion in care ea fie se da in leagan, fie isi arcuieste seducator spatele in timp ce volanasele rochiei ii flutura in vant, felul in care vantul adie delicat, miscandu-i buclele de un rosu intens, hainele din materiale fluide, vaporoase, petalele de trandafiri care cad peste ea, mangaind-o, toate acestea subliniaza ideea de feminitate, de delicatete si farmec specific unei fete. Unei fete "unice", asa cum sugereaza titlul. Rihanna ne este prezentata in ipostaze amuzante, copilaroase, dar si seducatoare, de aici putand sa deducem ca este exact acel tip de fata pe care iti este imposibil sa n-o iubesti.

Peisajele si decorurile sunt de-a dreptul irezistibile, desi poate cam cliseice: un camp rosiatic cu reflexe aurii, un perete de flori sufocant de verde, un lan de flori multicolore, niste stanci, o intindere de apa, un leagan imens care pare coborat din nori si o noapte luminata de un foc de artificii.

Si mai mult decat toate astea mi-a placut felul in care partea audio se sincronizeaza cu partea instrumentala, mai ales pe la minutul 3, montajul mi se pare impecabil. De asemenea, mi-a placut scena finala, in care ea face nenumarate piruete in apropierea unui copac in care sunt atarnate...rochii. Da, rochii, de diferite culori. Si in interiorul rochiilor se afla lumini care se aprind la anumite intervale, bineinteles in ritmul melodiei. How ingenious is that? Sunt complet data pe spate de acest mic detaliu, insesizabil celor care au urmarit videoclipul o singura data, pe fuga.

Pe scurt, combinatia de culori (magenta, bleumarin, verde, portocaliu, alb, negru) ma fascineaza, ma inspira si ma seduce. Dar exact asta nu va place voua, am dreptate? :))  Dupa ce am urmarit videoclipul de cateva ori bune, m-am decis sa adaug ceva mai spicy fotografiilor mele, culori mai intense si mai vii. Sa fie o idee asa de rea?



Enjoy the colors! :) 


 

2 comments:

plain said...

parca ai scrie un comentariu literar la romana la clasa a6a. asa de puieril, conformist si sec te exprimi. poate cu fotografia, cu scrisul n-ai talent sigur.

Mia Cinnamon said...

am pretins eu ca as fi scriitoare? am descoperit ca n-am talent inca de pe vremea cand inca ma chinuiam sa fac tot felul de eseuri in liceu :))

ceea ce e aici este pur si simplu o opinie referitoare la un videoclip. n-am folosit niciun fel de figura de stil, n-am vrut sa impresionez pe nimeni, am vrut doar sa atrag atentia asupra unor culori.

multumesc pentru critica, este binevenita, dar in cazul meu nu ma ajuta pentru ca scopul meu nu este sa scriu ceva (in sensul de literatura), ci sa impartasesc niste mici obsesii cu ceilalti :)