'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Tuesday, December 21, 2010

Toata lumea se distreaza fiindc-asa vreau eu :>

De 7 ani incoace, exista un singur lucru neschimbat de Craciun. Merg la concertul lui Stefan Banica Jr. de la Sala Palatului si de fiecare data e intr-o duminica. (Pentru cei care vor stramba din nas cand vor citi asta:) Da, imi place muzica lui, imi place de el ca persoana (unii au gusturi mai ciudate, ce sa le faci?), dar mai mult decat atat, imi place atmosfera pe care o creaza la fiecare concert.

Concertul de Craciun este semnalul meu de alarma in cazul in care nu simt spiritul Craciunului, cum ar fi anul acesta. Merg acolo ca sa ma destind, sa cant pana ragusesc, sa dansez in spatiul stramt dintre randurile cu scaune vechi si deloc comfortabile, sa ma simt bine alaturi de ai mei. N-o sa ma mai vedeti pe mine dansand cu parintii mei cu vreo alta ocazie!

Omul canta de toate pentru toti, de la melodii consacrate in industria muzicala (anul trecut a cantat piesele lui Dean Martin, anul acesta ne-a ridicat pe toti in picioare cu "It's a heartache" a lui Bonnie Tyler), la cantece tipice de Craciun pana la piese de pe noul sau album. Toate la fel de frumoase, vesele, menite sa faca cele 2 ore de concert un prilej de bucurie atat pentru cei mari cat si pentru cei mai mici. E singurul spectacol la care am vazut un public atat de divers din punct de vedere al varstei, dar si al stilului de viata. Poti regasi printre spectatori oameni in varsta, tineri, copii, old-fashioned people, oameni de afaceri, dansatori, oameni de televiziune si nonconformisti.

De asemenea, omul si face de toate: canta, danseaza, canta la pian, schimba vreo 5 chitare...

Exista, desigur, si parti nu tocmai imbucuratoare. De exemplu, intotdeauna prima melodie pe care o canta dupa ce este chemat inapoi pe scena este "Veta". Sincer, mi se pare o melodie stupida, cu versuri la fel de stupide, insa cu mare atractie la public. Recunosc, am dansat si eu, am cantat si eu, dar asta numai pentru ca feeling-ul pe care il capatasem in seara aceea nu ma lasa sa ma opresc din having fun.

Se schimba multe lucruri de la an la an in spectacolul sau. Spectacolul de lumini si imagini devine din ce in ce mai sofisticat si mai atragator, coregrafia baletului sau este din ce in ce mai buna, iar atmosfera generala din ce in ce mai vesela. Stefan Banica Jr ne indeamna de fiecare data sa ne bucuram de muzica buna, de notele explozive ale rock'n'roll-ului, de bucuriile pe care ni le ofera viata ("Daca ti-ai facut damblaua si-ai crezut in visul tau/ Atunci sigur n-ai de ce sa-ti para rau/ Vreme trece, vreme vine/ Suntem niste simpli spectatori/ Vreme trece, vreme vine/ Asa-i in viata asta, te nasti si apoi mori") si ne dedica la sfarsit aceeasi piesa nemuritoare, Can't help falling in love.



Anul asta cel mai mult mi-a placut sa o vad pe sotia lui dansand si distrandu-se in primele randuri, alaturi de fetita lor, o copila cu rochita si bucle stranse in 2 codite jucause...


2 comments:

Laura Teodora said...

Uaa, Uaaaaaaa, tons of uaaaaaaa! Ce frumos trebuie sa fii fost! Doamne, ii stiu toate piesele pe de rost, e nebunie! :P
Trebuie sa merg, ma repet! :P

Mia Cinnamon said...

Da, trebuie neaparat! Te astept anul viitor :)