'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Friday, December 17, 2010

El Classico, noiembrie 2010

A trecut ceva vreme de cand nu am mai vazut un meci atat de frumos. Stiu ca acest comentariu vine 3 saptamani mai tarziu, dar cred ca am sa imi amintesc meciul o vreme buna de acum incolo.

FC Barcelona vs. Real Madrid 
Primera Division 
29.11.2010

5 - 0 

 Un meci plin de forta, dinamism si spectacol adevarat. Desi Barcelona a controlat practic tot jocul, nu putem neglija scenele de fotbal adevarat regizate impecabil de jucatorii ambelor echipe. Am sa spun de la inceput ca sunt mare fan FC Barcelona, mi se pare o echipa foarte bine inchegata, o echipa care pune accent pe participarea tuturor jucatorilor aflati pe teren, pe cooperarea acestora, fata de alte echipe care pur si simplu isi etaleaza vedetele. Nu se poate contesta, Barcelona isi are si ea vedetele ei: Messi, David Villa, Puyol etc Acestia au facut, impreuna cu coechipierii lor, un meci fantastic cap-coada.

Zarurile au fost aruncate inca de la inceputul meciului cand Barcelona a inscris primul gol prin Xavi in minutul 9 al partidei. De aici, lucrurile au mers ca pe roate pentru "extraterestri". Golul lui Pedro a pregatit publicul pentru cele 2 adevarate torpile ale lui David Villa, pentru ca totul sa se incheie cu un Jeffren hotarat sa umileasca pana la capat Real Madrid-ul. Un "El Classico" pe masura asteptarilor, meciul a tinut in suspans publicul prin ritmul alert si actiunile remarcabile ale jucatorilor de prima clasa.

Au existat numeroase momente de tensiune si lipsa de fair-play, concretizate in branciul dat de Cristiano Ronaldo lui Guardiola, eliminarea lui Sergio Ramos si alte numeroase gesturi furioase ale jucatorilor neputinciosi ai Real-ului. Casillas, ingenuncheat de atacurile fulgeratoare ale catalunezilor, isi arunca mainile in aer, acceptand umilinta acelei nopti. Jose Mourinho, "cel mai bun manager al unei echipe de fotbal" sta resemnat pe banca sa si priveste, incapabil sa mai schimbe ceva. O atitudine care-si merita esecul, din punctul meu de vedere.

As fi vrut poate sa vad ceva mai multa inventivitate in jocul Real-ului. Barcelona este, asa cum a demonstrat-o in nenumarate meciuri, o echipa mai buna, mai valoroasa prin jocul sau, insa as fi sperat ca madrileni sa opuna mai multa rezistenta. Este de apreciat efortul lor per total, insa 5-0 de pe tabela nu arata decat o infrangere umilitoare pentru o echipa de talia Real Madrid-ului.

Un meci superb, in care am vazut niste goluri impresionante prin simplitatea lor, niste constructii originale si eficiente, si 2 echipe care stiu ce inseamna fotbalul adevarat. De asta apreciez eu fotbalul european (Premiere League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, Champions' League) si nu suport sub nicio forma fotbalul romanesc.

Eh, dar nu ma luati in seama, convingeti-va singuri!

No comments: