'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Sunday, December 5, 2010

Shake up the happiness! :)

Ca multi altii, ador reclamele de Craciun de la Coca-Cola. Feeling-ul specific acestei perioade vine abia dupa ce am vazut pentru prima oara reclama de Craciun. Color me commercial, dar asta functioneaza la mine.

Reclama de anul acesta se numeste Snow Globes si il infatiseaza pe traditionalul Mos Craciun care savureaza o Coca-Cola aducand bucurie unui orasel dintr-un glob. Creatorii au pastrat atmosfera specifica reclamelor din anii precedenti: orasel plin de zapada si decoruri traditionale de Craciun, camioanele Coca-Cola, familia adunata in jurul mesei si bineinteles, bucuria sarbatorilor. Cu toate astea, se simte o diferenta fata de campaniile promotionale de pana acum. Mos Craciun era de obicei in mijlocul actiunii, pe cand acum el se afla in spatele cortinei, aducand oamenilor bucurie prin simpla miscare a globului.

Desi am auzit comentarii cum ca muzica nu s-ar potrivi deloc de data asta, fiind preferata o melodie mai linistita, asemanatoare celor din trecut, eu cred cu tarie ca este o schimbare foarte buna. Melodia celor de la Train, Shake up Christmas, este mai mult decat adecvata. Versurile intaresc ideea de shaking up the town, punandu-l in miscare, motivand oamenii sa guste din plin bucuria Craciunului, iar partea instrumentala se integreaza foarte bine in repertoriul de melodii dinamice, vesele, utilizate de The Coca-Cola Company in campaniile publicitare. [Sa nu uitam cuvantul central al acestora: "happiness".]

Firul actiunii este foarte original: vedem cum un angajat plictisit dintr-un supermarket ajunge cu usurinta acasa, la familia si prietenii sai, dupa o cursa intr-un...carucior, doamna dintr-un TV ajunge direct in bucataria din TV-ul alaturat, gata sa guste mancarea delicioasa, catelul de pe strada ajunge in casa unei familii iubitoare, spre bucuria copilului, iar tanara de pe banca din parc ajunge in bratele tanarului de pe aceeasi banca. Toata lumea este fericita, end of story.

Inca nu am gasit o marca mai bine definita decat Coca-Cola, cu niste campanii publicitare mai reusite si cu mesaje mai clare sau mai originale. (Desi recunosc, Orange este pe calea cea buna :P ) De asta, reclamele Coca-Cola de sarbatori sunt cele care imi trezesc interesul pentru perioada ce urmeaza si nu reclamele altor companii.




 Merry Christmas! Have a smashing one this year!





Si pentru ca sunt mare fan Train, here's the whole song:

4 comments:

Suflet naiv said...

Imi place absolut tot! Chiar nu vazusem reclama, thx.

Mia Cinnamon said...

Sa cresti mare! Normal ca iti place, are atat de mult farmec...

Suflet naiv said...

Credeam ca zici "Normal ca iti place, doar ne asemanam" xD

Mia Cinnamon said...

din cate am vazut, si asta e valabil :)