'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Friday, October 8, 2010

I could really use a wish right now...

Dupa ce am renuntat la toate site-urile de genul "hi5" si m-am deconectat frumusel si de pe messenger, ramanand doar cu profilul de facebook, twitter si tumblr, mi-am dat seama ca probabil ar trebui sa renunt la toate.

De ce? Pentru ca daca nu dau peste vreo poza veche a vreunui prieten cu care m-am certat acum multi ani, atunci cu siguranta vad persoane pe care nu ar trebui sa le vad in anumite ipostaze. De exemplu, am fost acum ceva timp la o conferinta la care am admirat cateva zeci de minute o fotografa geniala (in opinia mea, la momentul respectiv) care fotografia evenimentul pentru care mai apoi sa dau peste ea pe facebook si sa vad ca de fapt este prietena fratelui unei colege de-a mea. Whaaaaat? Sau poate mai vreti un exemplu. Un fotograf prieten cu un prieten de-al meu este de asemenea prieten cu o prietena de-a unui fost prieten. Again, whaaaaat? M-am saturat de jungla asta sociala in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea. Si nu pentru ca as posta lucruri mult prea personale sau care sunt legate de anumite persoane, ci pentru ca pur si simplu am incercat sa-mi pastrez un cerc de prieteni pe care chiar ii cunosc. Sau sa cunosc persoane noi care sa nu fie in niciun fel legate de cele pe care le cunosc deja.

Imi place sa arat lumii ce citesc, ce filme am vazut in ultima vreme, ce poze am facut, la ce spectacole sau concerte am fost, ce impresie mi-au lasat, ce-aa vazut pe strada, ce sentimente imi trezesc anumite lucruri. Dar nimeni nu citeste si atat. Toata lumea comenteaza (ceea ce, intr-un fel, e bine, pentru ca primesc un feedback) si toata lumea imi spune a doua zi ce mult se bucura pentru realizarea mea. Despre care a aflat, evident, de pe facebook. Am incercat sa ma amagesc, sa cred ca pot sa-mi las viata personala, cu toate incurcaturile ei, deoparte, insa nu pot. Toata libertatea asta de exprimare ma sufoca, iar lipsa de curaj a oamenilor de a-mi spune in fata ceea ce le trece prin cap, si nu pe un site oarecare, ma scoate din minti.

Eu sunt eu. Sunt aceeasi si cand ma inchid in camera cu o ceasca de ceai, un roman de dragoste si Photoshop si cand povestesc entuziasmata ultimele noutati prietenilor mei sau unor oameni pe care abia i-am cunoscut si cand postez pe blog sau facebook sau twitter sau orice alta retea sociala si sunt aceeasi cand stau tacuta intr-un colt lasand un grup galagios de oameni sa vorbeasca, limitandu-ma la a-i observa. Pe ceilalti ii vad insa altfel pe net decat in realitate, Sunt constienta ca probabil e doar o impresie, dar asta vad, deci asta simt.

Nu vreau sa mai aud ca-mi spune cineva "I know you miss him, I read your blog. But it's been years, Mia..." sau "daca nu eram la serviciu atunci, te-as fi bantuit toata viata pentru ca nu mi-ai zis de eveniment [...] am vazut pe profilul tau..." sau "mi-e dor de tine" sau ca ma intreaba "de ce ai statusul it's complicated si nu altceva?". Vreau sa ma intrebe personal si vreau sa le spun ca nu e treaba lor sau ca imi pare rau sau orice alta reactie tipica mie si vreau sa le reprosez in fata faptul ca mint cand spun unele lucruri...

Oricum, ma mai gandesc. Poate la urma urmei n-o sa le sterg pe toate sau poate o s-o fac...still undecided.


B.o.B. feat. Hayley Williams [Paramore] - Airplanes

5 comments:

Suflet naiv said...

Si mie mi s-a intamplat sa vad ca X il cunoaste pe Y. http://www.youtube.com/watch?v=6J1-eYBbspA

Mia Cinnamon said...

si nu te-a deranjat sau nu ti-a trezit macar niste sentimente contradictorii?

p.s.: melodia este superba :X mersi mult pt toate link-urile astea, they make my day :)

Suflet naiv said...

Ba da, mai ales cand stiam ca sunt certat cu 'subiectul' :P. U're welcome

Leovi said...

Thank you very much for your visit Mia. In your blog you make some great comments.

Mia Cinnamon said...

Thank you :)