'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Thursday, May 13, 2010

Take the field now

Give me freedom
Give me fire
Give me reason
Take me higher


Uneori inchid ochii. Si vad oameni care zambesc alaturi de oameni care se intristeaza. Vad mii de culori care imi distrag atentia, le vad indepartandu-se si combinandu-se in cel mai curios mod,  alcatuind un tablou minunat, lumea. Imi amintesc de zilele copilariei cand invatam la scoala cum sa pictam un tablou utilizand metoda juxtapunerii. Parca ar fi incercat un copil sa picteze lumea, utilizand culorile tuturor steagurilor de pe glob, asa-mi pare. 


See the champions
  Take the field now
Unify us
  Make us feel proud


Aud glasuri de oameni: unii striga entuziasmati, altii parca scancesc. Dar impreuna, vocile lor formeaza un cor armonios care intoneaza un cantec de libertate, de fericire, de pasiune. Aud franturi de melodii, aud versuri celebre, aud imnuri inaltatoare. 


En las calles muchas manos

Levantadas, celebrando 

Una fiesta sin descanzo

Los paises como hermanos


Toti cei pe care ii vad danseaza. Fiecare in stilul lui, fiecare in ritmul lui, fiecare cu miscarile lui. Si ghiciti ce? Toate sunt la fel de originale. Cand dansezi, totul in jurul tau parca iti apartine. Este o activitate care arata ca oamenii sunt liberi, ca au sentimente si ca adora sa le exprime, ca traiesc intens, ca sunt veseli si mai presus de toate ca au o personalitate a lor. Sunt toti diferiti, ii vad atat de clar...de la tricourile colorate pe care le poarta, la cuvintele pe care le rostesc, fiecare in limba sa materna. Ii diferentiaza culoarea pielii, culoarea parului, gesturile pe care le fac, felul in care vorbesc, felul in care se misca si felul in care reactioneaza la stimulii din mediul inconjurator. Dar ii unesc pasiunea, credinta si mai ales spectacolul care se desfasoara sub ochii lor, cel pentru care au venit cu inima deschisa. 


Canta y une tu voz

Grita fuerte que te escuche el sol

El partido ya va comenzar

Todos juntos vamos a ganar


Odata la 4 ani, lumea intreaga este a lor si ei aleg s-o coloreze asa cum isi doresc. Odata la 4 ani, toti traiesc cu sufletul la gura. Odata la 4 ani, pasiunea pentru fotbal uneste oamenii, desi competitia ar trebui sa-i dezbine. 


Let's rejoice in the beautiful game,
And together at the end of the day.
We all say:

Unidos!

Seremos grandes,

Seremos fuertes

Somos un pueblo

Bandera de libertad

Que viene y que va...

 

Cand deschid ochii, vad doar un clip de pe youtube care prezinta ceea ce va fi peste mai putin de o luna: un campionat incendiar, suporteri infocati, o lume multicolora, oameni care danseaza, care se bucura, care canta, o pasiune mai presus de orice conflict: fotbalul.

Campionatul Mondial de Fotbal 2010. 

 

["Pasiunea oamenilor din intreaga lume pentru fotbal este fara egal" Muhtar Kent]




1 comment:

dare 2 be different said...

Deci asta era :)) te recunosteam oricum, dupa nume :D
o sa il studiez diseara :D