'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Thursday, May 20, 2010

Refresh your world!

Titlu: Pepsi - Africa

Protagonisti: Didier Drogba, Thierry Henry, Lionel Messi, Frank Lampard, Ricardo Kaka

Soundtrack: Akon - Oh Africa

Povestea: Pentru a-si astampara setea cu Pepsi, bine-cunoscutii jucatori de fotbal trebuie sa joace impotriva unor tineri africani. Nimic mai simplu, veti spune. Dar nu este asa. Africanii isi dovedesc la fiecare pas creativitatea, de la formarea unui teren de fotbal alcatuit din oameni pana la castigarea partidei prin inversarea portilor. Intreg jocul este presarat cu obstacole menite sa impiedice starurile sa castige. In final, tinerii africani isi sarbatoresc victoria alaturi de cei 5 jucatori profesionisti, savurand cu drag Pepsi.


In spatele acestei campanii se afla ideea de unitate, de inventivitate si de sprijin pentru dezvoltarea tinerilor. Protagonistii nu au fost selectati intamplator, ei fiind activ implicati in diferite programe umanitare. 


Creatorii campaniei se pot declara multumiti, clipul este revitalizant, incurajator si amuzant in acelasi timp. Parca nu te poti abtine cand il vezi pe cel mai bun jucator din lume, Lionel Messi, lovindu-se de o creanga a unui copac si ramanand in afara terenului. De asemenea, creativitatea africanilor se dovedeste a fi nemarginita cand, in urma unui sut puternic al lui Drogba, mingea care trebuia sa ajunga in poarta africanilor ajunge de fapt propria lor poarta. Cum este posibil acest lucru? Simplu, oamenii care formau marginea terenului se deplaseaza pana cand jumatatile de teren se inverseaza, iar cei 5 "magnifici" privesc uimiti cum tocmai au fost invinsi de catre niste copii din Africa. Si toate astea prin puterea mintii, mai mult decat prin abilitatile fotbalistice ale acestora. 


Si la final v-as recomanda cu mare caldura un film exceptional care prezinta o mica parte din viata din Africa, "Invictus".


No comments: