'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Monday, March 15, 2010

Marketing love

[Celor care cred ca lumea asta cu iubire va scapa

Celor care cred ca dragostea va mai schimba ceva...]


Ceea ce refuza unii cu incapatanare sa vada este ca toate lucrurile din lumea aceasta au fost facute din dragoste si cu dragoste. Tatal meu imi spunea candva ca pana si semafoarele sunt facute din dragoste pentru oameni. Oamenii din ziua de astazi insa uita acest aspect si se pierd cu totul in valtoarea stresului, a banilor, a vietii lipsite de sens. 


Desi multi sunt de parere ca marketingul este adeseori lipsit de etica si de orice principiu moral, el poate fi totusi perceput ca o manifestare de iubire fata de oameni, fata de nevoile lor. Pana si ura izvoraste din iubire si astfel se creeaza un cerc vicios; nu putem scapa de iubire. Putem promova singuratatea, izolarea si individualismul zeci de ani de acum incolo, dar nu putem nega faptul ca ni se infatiseaza in fiecare zi exemple de reusite care nu sunt bazate pe altceva decat pe iubire.


Oamenii sunt deschisi la schimbarile in bine, la manifestarile de afectiune si la vorbele bune. Iata de ce reclame precum cele in care vedem parinti afectuosi cu odraslele lor ne impresioneaza peste masura. Am putea oare sa promovam serviciile medicale sau de asistenta sociala aratand monstruozitati de genul celor de la stirile de la ora 5? 


Nu, oamenii vor sa li se ofere iubire, compasiune, sprijin. Asa ca multe campanii publicitare pentru autoturisme vor arata siguranta, cele pentru mancaruri familii fericite, cele pentru ONG-uri pasiune pentru cauze nobile. Sa numim asta manipulare? (Am putea, depinde de perceptia fiecaruia.)


Concluzia este ca oamenii iubesc sa li se ofere dragoste sub orice forma si vor face alegeri (de produse/servicii, brand-uri, companii, oameni, institutii etc) in functie de grija si atentia cu care sunt tratati. Pentru companii, asta ar fi un impuls sa-si revada practicile de relatii cu clientii, pentru oameni, o simpla recomandare: sa iubeasca sincer, s-o arate si sa nu se teama sa vada dragostea care-i inconjoara.


 [din credinta unui suflet tulburat]

4 comments:

Unknown said...

Nu marketingul este un zambet platit, e foarte profital si intradevar poate intretine iubirea, intr-un mod la fel de efemer deopotriva ca zambetul si chiar banii in sine.

Mia Cinnamon said...

Si din nou o vorba inteleapta de-a tatalui meu. Banii nu aduc fericirea, dar fara bani nu ai putea sa-ti satisfaci micile placeri ale vietii, care constituie fericirea.

Eu cred ca tot ceea ce ma inconjoara este iubire, pana si rujul aruncat pe noptiera, pana si o persoana care face rau pentru ca stiu ca face rau din prea multa iubire. Nu-mi poti lua acest sentiment frumos, nu ma poti convinge de efemeritatea si superficialitatea lui din anumite domenii. Nu exista! Iubirea e iubire in toti si in toate :) (post-ul nu este sub nicio forma despre marketing, e o masca a starii mele, ma simt indragostita de intreaga lume, e minunata senzatia asta de primavara :D )

Corin said...

Dragostea presupune o ciudata si fantomatica combinatie intre intelegere si neintelegere . Partea inteleasa este izvorarea sentimentelor si dedicarea asupra persoanei iubite . Partea neinteleseasa sunt banii ... in mare parte ... ai intervine marketingul . Multumesc pentru comment -Corin , un simplu licean -

Mia Cinnamon said...

Nu ai pentru ce sa imi multumesti, am citit cu placere cateva dintre post-urile tale, ai un stil aparte, foarte atragator de a scrie.