'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Wednesday, November 24, 2010

GOmentorship, sau unde merg eu de 2 ori pe luna

Miercuri, 22 septembrie, de la 19.00 a avut loc prima editie GOmentorship "Cand voi fi mare" din aceasta toamna. Nu mai fusesem pana atunci la nicio astfel de conferinta si m-am indragostit de ea inca de la primii invitati. Imi amintesc ca era o zi plictisitoare si m-am decis sa fac ceva constructiv. Nici nu mi-am inchipuit ca aveam sa raman fidela evenimentului.

De atunci merg la fiecare 2 saptamani (de fiecare data cand are loc). M-au vrajit locatia absolut minunata si inspiring, invitatii care mai de care mai sociabili si cu o povestioara de viata mai interesanta, atmosfera confortabila si motivationala. Daca la inceput nu s-au umplut decat cateva banci, au fost editii la care nu mai aveai loc sa arunci un ac in sala, lucru care n-a putut decat sa ma bucure. Era ticsit de tineri dornici de inspiratie, ca si mine, tineri cu mintea si sufletul deschise la noi experiente. Iar experienta de mentorship mi se pare una cu totul si cu totul deosebita.


Se intampla in felul urmator: in fiecare editie sunt invitati 4 oameni sa spuna ce isi doreau sa devina cand erau mici si cum au ajuns exact sa faca ceea ce fac la momentul acesta. De asemenea, fiecare isi spune opinia in legatura cu mentorii si eventual, definesc cateva astfel de persoane care i-au infleuntat. Mi-am dat seama, din toate povestirile invitatilor, cat de importanti sunt oamenii pe care ii cunosti de-a lungul vietii, cat de mult te pot influenta (fie in bine, fie in rau) si mai ales cat de important este sa socializezi. Pana la urma, n-ai de unde sa stii de unde iti vine inspiratia!

Daca ar trebui sa aleg un vorbitor care m-a impresionat cel mai mult, as fi intr-o mare dificultate. N-as sti pe cine sa aleg, fiecare poveste e diferita si frumoasa in felul ei. Si din fiecare am invatat cate ceva. Imi amintesc de primul invitat, Tiberiu Soare, dirijor la Opera Nationala, care mi-a ramas intiparit in minte ca o persoana care a avut un vis, o pasiune, pe care a transformat-o intr-o meserie si nu s-a abatut nicio clipa de la drumul sau. Imi amintesc si de cei care au jonglat cu pasiunile si visele marete de cariera si care au avut curajul sa isi schimbe parcursul profesional atunci cand au simtit nevoia sa o faca. O persoana care mi-a placut extraordinar de mult a fost Adela Rogojinaru. Ea ne-a impartasit ca nu face lucruri care nu-i plac si mi s-a parut cea mai sanatoasa atitudine care poate conduce catre succes. In ciuda constrangerilor venite din partea parintilor, a scolii etc, si eu am acelasi impuls si este placut sa vezi ca exista oameni cu care te asemeni si care au reusit sa-si croiasca un drum de succes in viata. Si, in fine, mi-a placut foarte mult Serban Mestecaneanu. Pentru ca sunt pasionata de fotografie. Pentru ca mi-a placut atitudinea lui. Dar mai ales pentru ca cei care se ocupa de GOmentorship mi-au ascultat sugestia de a aduce un fotograf sa vorbeasca.

Le recomand tuturor evenimentul, fie ca deja stiu exact ce vor sa faca in viata, fie ca sunt la fel de dezorientati ca si mine. Este o experienta unica sa stai si sa asculti niste lucruri personale pe care probabil nu le dezvaluie prea des cei care sunt invitati sa vorbeasca aici. E o sursa foarte buna de inspiratie si motivatie, care nu implica niciun fel de responsabilitate; cei care vin aici vin din pura placere. Cunosc multi oameni pe care i-am "corupt" sa participe si care acum sunt fideli evenimentului si lucrul asta ma multumeste nespus.

P.S.: si daca toate astea nu va conving, veniti macar sa vedeti sala, este de-a dreptul breath-taking! :)


4 comments:

Laura Teodora said...

Regret nespus că nu am apucat să vin marţea asta. Şi-un jurnalist, şi-un fotograf, uau. va mai fi o întâlnire până la vacanţă, nu? I totally hope so.

Mia Cinnamon said...

Da, o sa mai fie pe 7 dec :)

Diana Constantinescu said...

Mia, ma bucur nespus de mult ca experientele GOmentorship au avut o astfel de rezonanta in sufletul tau, si sper ca si platforma de mentorat online sa iti fie de folos. Ne vedem pe 7 decembrie! :)

Diana

Mia Cinnamon said...

Si eu multumesc enorm celor care au avut ideea minunata de a organiza un astfel de eveniment.

Am accesat si platforma online, care este inca la inceput, dar am observat ca in fiecare zi se aduc imbunatatiri, ceea ce mi se pare foarte bine.

Desigur, ne vedem pe 7 decembrie! (Nu-mi vine sa cred ca pe urma o sa urmeze o pauza)