'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.Wednesday, February 9, 2011

De ce fotografiez?

Am fost intrebata de ce imi place sa fotogafiez. Mi s-a parut extraordinar de greu sa raspund, tot ceea ce-mi venea in minte era o replica stupida de genul "pentru ca pur si simplu imi place". Dar am reflectat putin la asta si mi-am reorganizat gandurile.

[Pentru ca ma pricep cel mai bine la explicatii schematice, voi apela la niste liniute.] So, here it goes. Imi place fotografia pentru ca:

- ma ajuta sa ma cunosc mai bine pe mine insami (de aceea si fac multe autoportrete)
- pot socializa incredibil de mult cu oamenii (intotdeauna am crezut ca aflandu-ma in spatele unei camere voi ramane ascunsa, izolata, insa nici nu va puteti inchipui cate noi orizonturi se deschid atunci cand faci fotografii, cati oameni te abordeaza, cu cati poti ajunge sa colaborezi)
- imi place controlul pe care mi-l ofera meniul si butoanele camerei mele foto (pentru ca sunt un control freak, asta imi face bine)
- descopar de fiecare data ceva nou care imi place (precum lalelele. Nu le-am apreciat niciodata la adevarata lor valoare inainte de a le fotografia)
- ma face sa ma simt bine cand oamenii ma abordeaza pentru a le face poze (yeah yeah yeah, ego stroking, cine nu-si doreste asta?)
- pot fi cat de selectiva imi doresc (in privinta modelelor, locului, subiectelor etc)

Pe scurt, imi place sa simt acel impuls electric care imi strabate intreg corpul atunci cand apas butonul aparatului de fotografiat si-mi place sa-mi petrec noptile adaugand stropi de culoare unor locuri si situatii fade. Clear enough? :)No comments: