'I can resist anything but temptation' Oscar Wilde

The blog of a cinnamon-addict, photographer and dancer.



Tuesday, August 17, 2010

La Marion


Am vazut-o pentru prima oara in "Jeux d'enfants", film care a devenit la momentul respectiv preferatul meu. Povestea, rolurile, muzica m-au purtat intr-un altfel de taram, cel al unei iubiri eterne. Felul in care iubeste si "se joaca" in acest film francez m-au determinat sa o caut frenetic pe lista actorilor altor filme. Chiar si acum ma surprind parcurgand in graba numele afisate in distributia tuturor filmelor nou-aparute, cu speranta de a-i regasi numele acolo.


Fiecare rol pe care il interpreteaza i se potriveste de minune si reuseste sa intre perfect in mintea si pielea acestuia. Este pe rand iubita rasfata a faimosului delincvent John Dillinger in "Public Enemies", bine-cunoscuta cantareata Edith Piaf in "La vie en Rose", nefericita sotie a regizorului Guido Contini in "Nine" si sotia tulburatoare a lui Cobb in "Inception". Si totusi, e una si aceeasi. O femeie eleganta, gratioasa, deosebit de frumoasa si cu un talent actoricesc rar intalnit, isi merita pe deplin Oscarul obtinut si laudele milioanelor de spectatori din intreaga lume. 



Este, pe scurt, Marion Cotillard. Fiindca nu am terminat de vazut toate filmele ei, inca mai descopar cate o latura ascunsa a minunatei actrite franceze. Va recomand sa faceti la fel si sa va lasati furati de frumusetea si farmecul ei pentru ca va va purta prin povesti nemuritoare si va va minuna cu fiecare mic gest pe care il face, cu fiecare zambet amar care-i va aparea pe buze, cu fiecare rochie pe care o va purta cu o simplitate si o eleganta iesite din comun.





 



'I don't think you learn how to act. You learn how to use your emotions and feelings...'

No comments: